Surten publicats els relats curts guanyadors i finalistes de la 6a edició del Concurs Relats Eròtics DO Penedès

1 agost, 2023

El desembre de 2022 la Fundació Futura Penedès ha publicat el recull de relats eròtics breus guanyadors i finalistes de la 6a edició (2022) del concurs literari sobre vi i sensualitat que convoquen anualment, des de 2017. Aquest juliol es va presentar oficialment el nou llibre.

El volum (145 p., Gràfiques Imprès Ràpid, 2022), amb maquetació d’Elma Presas i dibuix de la coberta de Marina Berdalet, després de la presentació de Maria Josep Tuyà, presidenta d’aquesta fundació privada, ofereix 14 tasts eròtics en català: primerament els tres relats guanyadors (Ivan Bonache, Elisenda Guiu, Xavier Bagés Llasera) i, a continuació, els onze escrits finalistes (per ordre de publicació: Cristina Olivé Piera, Maria Rosa Nogué, Silvia Rodríguez Mondéjar, Mar Fernández Montenegro, Carolina Giménez Aparicio, Maria Juan, Vanesa Abajas, Marina Sancho, Joan Hosta, Clàudia Samsó i Rosa M. Isart).

Destaquem tres relats, d’aquest recull amb abundor d’històries que incorporen afortunadament la diversitat sexual (el desig lesbià o l’homosexual): La paret mestra, de Cristina Olivé Piera; Mots que creen pessigolles, d’Elisenda Guiu, i (Les) Granada de Rosa M. Isart.

Olivé Piera, amb un ritme i precisió encomiable, a La paret mestra (pp. 45-55), relata la confessió d’una mare un vespre de celebració, després d’haver acabat una bona verema. « Ara no em fa ombra ningú i estic enamorada com la lluna quan fa el ple (2022: 49) » .

L’autora masnovina Elisenda Guiu ofereix un relat còmic (pp. 29-33), àgil i divertit, sobre l’excitació que el vocabulari del món del vi li causa a una dona.

Isart (pp. 135-140) explica el flirteig esperançat de dues dones en temps de pandèmia.

Vull saber-ne més