El monòleg Woody Barretina Barcelona, de Joan Guasp, a Sant Just

14 Maig, 2022

Woody, Barretina, Barcelona de Joan Guasp puja a escena el 14 i el 22 de maig a l’Ateneu de Sant Just Desvern, a la Sala Cinquantenari, pel grup teatral Justeatre (1998-), amb direcció de Mayka Dueñas, i interpretació de Joan Salvià Escolà. En el monòleg, d’acte únic, ambientat al barri gòtic, a Barcelona, L’Home de l’Espelma (el barman, catalanista, independentista, anticentralista) descobreix, per a la seva sorpresa, que el director Woody Allen (Nova York, 1935) -a través de la figura d’un ninot de cartró- ocupa una de les taules del local. Li explicarà, en temps real, tota la problemàtica i la discriminació que sofreix Catalunya sota l’Estat espanyol. El text també s’ha editat aquest mateix mes, per Edicions Balèria (Palma de Mallorca; 63 p.) , amb pròleg de Rosa M. Isart.

En la conversa posterior amb l’autor del dissabte 14 de maig, la directora teatral Mayka Dueñas va remarcar l’agraïment al Teatre del Raval, que havia cedit el ninot emprat a la funció ja que l’original els havia estat robat feia poc.

«  Però si dic que no vull ser espanyol em ficaran a la presó o me n’hauré d’anar a viure a l’exili. És absurd, Woody, més absurd que el teatre de Samuel Beckett i el d’Eugène Ionesco junts, més absurd que una gallina amb dents […] » (p. 60)


Moment de la representació, amb Salvià , que feu un treball encomiable, adreçant-se al ninot Woody Allen. Foto: Isart.http://www.justeatre.com/

Comparteix aquesta info!