Cartellera teatral de març 2023

1 març, 2023

Foto: Isart

2 de març . La Canina aterra al Teatre Tantarantana (espai, pis superior: Àtic22) amb l’obra Mitja taronja, de Sílvia Navarro (Barcelona, 1982; Premi Frederic Roda de Teatre 2020, amb Negatius). Fins al 2 d’abril.

El 12 de març versió amateur del text Victòria de Pau Miró al Centre Cultural Sant Pere (Sala Crespí) de Terrassa, a través de l’Associació Tequatre Figueres, en el marc del 49è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre.

16 de març. Maria Aurèlia Capmany arriba al Teatre Nacional (TNC), a través de Vent de garbí i una mica de por, en versió d’Albert Boronat i Judith Pujol -que també dirigeix-, amb moviment escènic d’Anna Rosell i vestuari de Giulia Grumi. A escena, per parlar-nos de la burgesia catalana: David Anguera, Laura Aubert, Alba Florejachs, Àurea Màrquez, Miquel Malirach, Albert Mora, Miriam Moukhles, i Joan Solé.

El dissabte 18 de març, una versió amateur de l’obra Consell familiar de Cristina Clemente al Centre Cívic La Sedeta, a Barcelona.

També aquest 18, si bé traslladant-nos a Alella, petites dosis de teatre breu, unes Píndoles teatrals (d’Ivan Andrade, Dueteatre i Carla Roch, Catalina Inès Florit), per tenir present el (i aprendre) #8M, al Casal (c/ Santa Teresa, 9), a les 19 h.

El dia 26, una proposta familiar, coses boniques: Tròpic, de la titellaire Teia Moner, a la Sala Cultural Maria Roser Carrau, a Vilassar de Mar, a dos quarts de sis de la tarda. Màgia i titelles.

29 de març. La malaltia i la mort des dels ulls d’un adolescent, a través de la directora Glòria Balañà i del dramaturg Joan Yago, amb la proposta Tot el que passarà a partir d’ara, al Teatre Lliure de Gràcia; amb Nil Cardoner.

Tanquem la missiva mensual, però, amb alegria: tot celebrant el naixement de l’Arxiu Lliure (Anabel de la Paz fecit) per al gaudi digital de tots nosaltres (https://www.teatrelliure.com/ca/arxiu-lliure): més de 12.000 digitalitzacions d’història del teatre català, 60.000 documents, 39.000 fotografies… (Quines ganes, quina salivera.)