Cartellera teatral de maig 2023

1 maig, 2023

Foto: Isart

Del 9 al 21 de  maig la cantata Carmina Burana (Carl Orff) de La Fura dels Baus (direcció del nostre estimadíssim Carlus Padrissa, amb el suport de Mireia Romero i Zamira Pasceri) s’exhibeix al Teatre Tívoli (c/ Casp, 8). A l’escenari: un gran cilindre de 8 metres de diàmetre, una lluna gegant, un ritual de verema; un macro-fascinant-espectacle que ja té una llarga trajectòria, des de la seva gestació l’any 2009.

Fins al 14 de maig la interessantíssima companyia Titzina (Diego Lorca, Paco Merino; fund. 2001) ofereix Búho a la Sala Beckett, a la recerca de la identitat i de la memòria (després d’un ictus).

Del 17 al 23 de maig Anna Sabaté ens apropa a Virginia Woolf, dirigida per Eles Alavedra, al petit espai Dau al Set, amb El desvetllament.

Del 18 de maig al 18 de juny la versió de la dramaturga i directora Carol López de Les amistats perilloses de Pierre Choderlos de Laclos aterra al Teatre Lliure de Montjuïc: Gonzalo Cunill Vescomte de Valmont, Eli Iranzo Mme. de Rosemonde, Mónica López Marquesa de Merteuil, Marta Pérez Mme. de Volanges, Mima Riera Mme. de Tourvel, Tom Sturgess Danceny, Elena Tarrats Cécile de Volanges: pures delícies! Signa el moviment Vero Cendoya, el vestuari Nídia Tusal. Teniu la possibilitat de recuperar-ne la versió cinematogràfica (Stephen Frears, 1988) el 23/05 a les 16.30 h, a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona.

Fins al 25 de maig el text de Victoria Szpunberg Mal de coraçon escenificat per la Companyia Solitària es representa al Teatre Nacional de Catalunya (TNC, Sala Tallers), per parlar-nos d’antiherois amb dolor d’ànima: (amb els actors) Júlia Barceló, Pol López, i (l’admirat) Pau Vinyals.

El divendres 26 de maig farem una petita excentricitat: anem, a les 20 h, al bar Tinta Roja (C/ Creu dels Molers, 17; a 4 minuts a peu, del Teatre Condal del Paral·lel, a tres carrers) del Poble-sec, a veure una impro teatral, La petició (https://www.tinta-roja.cat/es/espectaculos/la-peticio-200), sobre una comunitat de veïns i el seu ascensor, dirigida per Raimundo Morte.