Obres

Obres editades

Recull de les obres que han estat editades individualment o formant part d’un recopilatori.

Obres creades

Detalls tècnics: sinopsi, escenes, personatges, etc., tant de les obres editades com de les inèdites.

QUINA MENA D’OBRA, DE TEXT, NECESSITES, NECESSITEU???

Voleu representar una COMÈDIA?

Les mi i una és una sàtira dels polítics catalans i de la (mala) política (lingüística, o no) catalana: tot un rotund desencert i món d’amiguismes… Molt divertida; els vestirem, als consellers, amb malles medievals ben arrapades, grans coordinadors inútils o incompetents!

Lleons (Aigua, tocat o enfonsat) presenta dues amigues dintre d’un gimnàs, amb embolics i recerques internes i externes! És la comèdia per a 3 dones i 2 homes que resulta supersimpàtica i fresca! La mare d’una de les protes és la repera, divertida, decidida, i espabilada!

Benet, venduto, vendetta és una comèdia ambientada a un poble on actua bona part del poble; hi ha molts embolics perquè l’alcalde vol vendre el monestir a un extraterrestre que ha arribat fa poc. Curta i esbojarrada! 🙂

Voleu representar una obra teatral amb un PUNT ERÒTIC?

Podeu representar Senyoreta Ella. “Ella” no per la cantant Ella Fitzgerald o un altre cas, sinó perquè la nostra protagonista és una dona que vol ser anònima, vol ser ningú, un pronom desubicat, vol participar del no-res. Només vol follar-se la gent per a fotre’ls. En realitat, està decepcionada de/amb les seves relacions amoroses passades. El seu despotisme, la seva apatia, una crueltat, els expressa violentant els cossos que passen pel seu espai. La prota és bisexual i un secundari és un gay sensible i considerat.

Voleu representar una obra teatral que faci REFLEXIONAR SOBRE EL NOSTRE PRESENT?

El monòleg Tendències parla dels nostres temps, de la realitat palpable que la dreta i l’esquerra polítiques avui dia són pràcticament el mateix, de la incapacitat de l’ésser humà per anar més enllà de la vida egoista, irrespectuosa i insolidària.

Sou un grup de teatre amateur i voleu un text per passar-vos-ho bé i esbojarrat, una obra BON ROTLLO?

Podeu representar Benet, venduto, vendetta, una comèdia ambientada a un poble, per a molts actors i actrius (els habitants del poble); hi ha molts embolics perquè l’alcalde vol vendre el monestir a un extraterrestre que ha arribat fa poc; tot amanit amb un porró de vi i taules ben parades!

Voleu representar una OBRA MAGNA, una OBRA ÈPICA, UN MACROFORMAT, una obra grandiloqüent, amb una nómina actoral extensa, amb grans escenografies i diverses coreografies?

Podeu representar No es preocupi. L’obra constitueix una baixada als inferns (un personatge té càncer de mama), que és el que passa quan algú de la família té una malaltia greu. La baixada la fa tothom. El marc i la referència són la Divina Comèdia del Dant, les escenografies i les coreografies hi són abundants. Una obra per a un teatre gran.

Barri és una obra que homenatja la vida al barri (els d’abans, via la Barcelona modernista, i els d’avui, en petit comité), a través de l’homenatge a una (gran) actriu catalana (Mercè Lleixà, de Roquetes) que estimava la vida de barri, una bona i gran persona, que va morir l’any 2009. Una obra delicada, bonica, bella, poètica, amorosa. Que s’apropa amb un xic de nostàlgia a la idea de pèrdua d’avui dia: de la nostra humanitat, de la nostra sensibilitat, de la solidaritat que ja no practiquem mai, de somriure-li per dins i per fora, amb gest físic o espiritual, al veí. Els grans morts històrics i famosos (Eisenstein, per exemple) interfereixen en la vida dels vius. Tots són a escena.

Voleu representar una obra escrita especialment per a donar un PROTAGONISME MOLT ALT A LA DONA?

L’obra per a una parella intèrpret que es titula L’etrusca té com a protagonista una dona de més de 50 anys que ha pres la decisió de canviar ara la seva vida, per una més propera a la seva identitat i els seus sentiments actuals.

Voleu una obra LGTB, que visibilitzi la PERSONA LESBIANA O GAY?

A l’obra teatral La bola hi teniu una mare lesbiana i una filla lesbiana. És una obra sobre les relacions humanes, els amors que se senten, els amors que són, i els amors que no són o encara no han arribat. La filla està enamorada d’una companya de la universitat (que fa de puta rica, per sobreviure); la mare està enamorada de la filla i té una vida intel·lectual molt intensa, amantíssima de les actrius del 1900 catalanes, que estudia.

El monòleg Tendències és molt curiós i especial perquè primer el fa una actriu i després el repeteix una actriu trans, però en tot cas constitueix una reflexió sobre els temps imbècils i durs de la nostra actualitat. També és un rotund elogi a l’art de la Interpretació escènica, a l’actuació al damunt de l’escenari, a les actrius, als actors. Un vis a vis entre dues actrius en actuacions seguides, una rere l’altra.

Lleons (Aigua, tocat o enfonsat) presenta dues amigues dintre d’un gimnàs, amb embolics i recerques internes i externes! Una prota és lesbiana.

Vainilla, retaule del drama de la vida, presenta la vida universitària i precària, però fresca i memorable; la prota és lesbiana.

Voleu una obra teatral INFANTIL, per a nenes i nens, públic infantil?

El petit arbre (elogi a la Natura) o La carmanyola del dilluns (elogi a la Família i a la quotidianitat) són unes obretes per fer-la els infants i per als infants. 🙂

ANEU A LA SECCIÓ ‘OBRES CREADES’ PER A MÉS INFORMACIÓ, SOBRE CADA OBRA, TEXT TEATRAL.